Grad se zadužuje za još 22,6 miliona KM

Bez autora
May 31 2012

Grad će se u budućem periodu dodatno zadužiti za 22.610.000 maraka kako bi u djelo bilo sprovedeno 11 prioritetnih projekata za ovu godinu, a najkrupniji među njima su izgradnja sistema za snabdijevanje vodom i Tehnološki biznis park. Ova odluka usvojena je na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada, dok je spisak prioriteta određen na prethodnom skupštinskom zasjedanju. Sve su ovo kapitalni projekti za grad, pogotovo Tehnološki biznis park i vodovodna mreža. Na licitaciji je već kupljena imovina fabrike “Unis” za 8,4 miliona maraka koja će konačno preći u vlasništvo grada. Pored ova dva, od kreditnog zaduženja predviđena je izgradnja kanalizacije u ulici Rade Radića, puta za Priječane, sanacija i rekonstrukcija dvorane “Borik”, izgradnja ambulante porodične medicine u MZ Kočićev vijenac, izgradnja kružnih raskrsnica u gradu, kao i gradnja mjesne kancelarije u MZ Borkovići.

Grad se zadužuje za još 22,6 miliona KMGrad će se u budućem periodu dodatno zadužiti za 22.610.000 maraka kako bi u djelo bilo sprovedeno 11 prioritetnih projekata za ovu godinu, a najkrupniji među njima su izgradnja sistema za snabdijevanje vodom i Tehnološki biznis park.

Ova odluka usvojena je na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada, dok je spisak prioriteta određen na prethodnom skupštinskom zasjedanju.

- Sve su ovo kapitalni projekti za grad, pogotovo Tehnološki biznis park i vodovodna mreža. Na licitaciji smo već kupili imovinu fabrike “Unis” za 8,4 miliona maraka koja će konačno preći u naše vlasništvo - rekao je gradonačelnik Dragoljub Davidović.

Pored ova dva, od kreditnog zaduženja predviđena je izgradnja kanalizacije u ulici Rade Radića, puta za Priječane, sanacija i rekonstrukcija dvorane “Borik”, izgradnja ambulante porodične medicine u MZ Kočićev vijenac, izgradnja kružnih raskrsnica u gradu, kao i gradnja mjesne kancelarije u MZ Borkovići.

Odbornici su usvojili i izmjene i dopune o stipendijama i stipendiranju.

- Izmjena se odnosi na opšte odredbe, gdje se definiše stipendiranje učenika po osnovu socijalnog statusa i za učenike bez oba roditelja. Dalje izmjene se odnose na uslove stipendiranja studenata po osnovu uspjeha. Uskladili smo stipendiranje studenata sa Zakonom o studentskom standardu tako da smo, za razliku od prethodnih godina, ukinuli stipendiranje studenata u prvoj studijskoj godini - rekla je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Radovanović.

Ona je dodala da je Skupština donijela odluku da se finansiraju deficitarna zanimanja smatrajući da je neracionalno da se iz budžeta grada stipendiraju studenti koji u većem broju duže vrijeme čekaju na Birou.

- Stipendiranju učenika i studenata grad daje posebnu pažnju. U prošloj školskoj godini dodijelili smo 1.475 stipendija od kojih se više od 900 odnosi na učenike, a 507 na studente - istakla je Radovanovićeva.

Ona je napomenula da grad, računajući iznos i jučerašnjeg kredita, ukupno duguje 211.757.662 KM.

Nazivi ulica

Odbornici su usvojili odluke o utvrđivanju naziva novim ulicama u MZ Priječani, a to su Hilandarska ulica, Danila Bate Stojkovića, Laze Kostića, Kneza Mihaila Obrenovića i Pritočka ulica, kao i u MZ Saračica utvrđivanje naziva novoj ulici Đure Damjanovića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik